TTB Heyeti Dr. Selçuk Mızraklı’nın yargılandığı davayı izledi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı ve eski Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Dr. Adnan Selçuk Mızraklı’nın yargılandığı davanın ikinci duruşması Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirildi.

Emek, Meslek ve hak örgütlerinin katılımıyla Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Seçilmiş Eşbaşkanı Dr. Selçuk Mızraklı’nın davası öncesi Diyarbakır Barosu'nda basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasına Diyarbakır Tabip Odası, Diyarbakır Barosu, İHD Diyarbakır Şubesi, TİHV Diyarbakır Temsilciliği, Hak İnisiyatifi Diyarbakır Şubesi, TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyonu, KESK Diyarbakır Şubeleri, DİSK Diyarbakır Bölge Temsilciliği katıldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı ve 2008 - 2010 dönemi Diyarbakır Tabip Odası  Başkanı Dr. Adnan Selçuk Mızraklı’nın yargılandığı davanın ikinci duruşmasına Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Sekreteri Dr. Bülent Nazım Yılmaz, TTB Merkez Konseyi üyesi Dr. Halis Yerlikaya, TTB Toplum ve Hekim Dergisi Editörü Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu, Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Dr. Mehmet Şerif Demir’den oluşan TTB Heyeti duruşmayı izledi.

Davada Mızraklı’nın tutukluluğunun devamına ve davanın 9 Mart 2020 tarihine ertelenmesine karar verildi.