'Bir Hak İhlali Olarak Güvenlik Soruşturmaları' adlı panel yapıldı

10-17 Aralık İnsan Hakları Haftası Etkinlikleri kapsamında ''Bir Hak İhlali Olarak Güvenlik Soruşturmaları'' adlı panel  Diyarbakır Tahir Elçi Konferans Salonunda yapıldı.

Açılış konuşmasını yapan Diyarbakır Tabip odası Başkanı Dr. Mehmet Şerif Demir,  kamu alanında kalıcılaştırmaya çalışılan güvenlik soruşturmaları kabül edilemez. AYM tarafından iptal edilen, güvenlik ve arşiv araştırması yapılmasına yönelik uygulama işlemlerine derhal son verilmelidir. Güvenlik soruşturmaları gerekçesiyle işine ve eğitimine başlatılmayan tüm emekçilerinin derhal işe başlatılması gerekmektedir dedi. Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Cihan Aydın'ın konuşması ardından güvenlik soruşturması nedeniyle atanamayan Dr. Navdar Bademkıran, Amed İhraçlar Platformu adına Mehmet Şahin ve Av. Erhan Ürküt'ün konuşmacı olduğu panele geçildi. panelin ardından soru/cevap bölümüyle bitti.